Stort intresse för digital Stadsbyggnadsdag

FSS Nyhetslogotype

Stort intresse för digital Stadsbyggnadsdag

I onsdags genomfördes föreningens första digitala Stadsbyggnadsdag med 100 deltagare på temat Skyfall, klimatanpassning och kreativitet i staden. Eller det mer poetiska engelska uttrycket Embrace the water. Speciellt intressant är att konferensen lockat även deltagare utanför föreningens medlemskrets. Förhoppningsvis har föreningens marknadsföring av konferensen på både Facebook, LinkedIn och Instagram bidragit till att fler fått upp ögonen för ett framtida medlemskap i föreningen. Konferensen arrangerades i samarbete med Göteborgs kommun, Svenskt vatten och Svensk Försäkring.

Deltagarna bjöds på allt från de senaste övergripande kunskaperna om klimatet till behovet av att känna till krontäckningen i våra städer, det vill säga att vi ska vara rädda om våra träd för att de skapar skugga, håller vatten, renar luften och sänker temperaturen med mera. Men även problemen med att samordna mellan olika professioner lyftes samt behov av översyn av lagstiftning och resurser för framtida anläggningar och system som ska ta hand om allt vårt vatten. Ta del av programmet här.

Stadsbyggnadsdagarna 2022 äger rum i Göteborg med samma tema som i år men då också kopplat till hur göteborgarna arbetar och arbetat fram smarta administrativa och fysiska lösningar. Många intressanta studiebesök utlovas. Så reservera redan nu 6 och 7 april så att vi ses i Göteborg.

/Föreningens kommittéer för Hållbar stadsbyggnad och Trafik