Så efterlängtad – Trafikfrågor i Stadsbyggandet 2022 på plats i Katrineholm

FSS Nyhetslogotype

Så efterlängtad – Trafikfrågor i Stadsbyggandet 2022 på plats i Katrineholm

Synnerligen efterlängtad efter två lååånga pandemiår – 23-24 mars genomfördes tvådagarskonferensen Trafikfrågor i stadsbyggandet 2022 med 45 peppade deltagare på plats i Katrineholm.

– Konferensen har inletts med bra engagemang och livliga diskussioner, vilket visar på behovet av den här typen av möten där vi får träffa kollegor. Jag är supernöjd hittills, det lovar gott inför resten av konferensen, sa Petter Skarin, ordförande i Trafikkommittén, vid lunch den första dagen.

Under förmiddagen kunde deltagarna lyssna till föredragen Hur gör vi staden till en ”idrottsplats” för vardagsmotion till fots och med cykel? av Erik Stigell, SKR om Elsparkcyklar av Prem Huq samt Hur hanterar Oslo elsparkcyklar? av Cathrine Vogt.

Förutom ett program späckat med ett pärlband av intressanta föredrag bjuds också på stadsvandring i vårsolen med ett studiebesök vid pågående omvandling av en genomfartsled. Konferensen arrangeras av Föreningen Sveriges Stadsbyggares Trafikkommitté i samarbete med Katrineholms kommun.